Genel Cerrahi Hangi Hastalıklara Bakar ? Genel Cerrahi Neye Bakar ?


Genel cerrahi dahiliye bölümünde bakılan hastalıkların bütününü ele alır. İç hastalıkların en yaygın belirtileri en ince detaylar ile rapor edilerek hastalığın seyri dolaylı yollardan tıbbi cihazlardan ve genel detaylı kan ve idrar örneklerinden alınarak , hastalığa doğru bir şekilde tanı konulur . Eğer hastanın durumu ciddiyetini koruyor ise hasta takibe alınarak diğer bölümlere genel cerrahi tarafından yönlendirilir.

Genel Cerrahi Hangi Hastalıklara Bakar ?

Genel cerrahi bölümü için bir kişinin iç hastalıklarında ilerleme olması gerekir.Bu hastalıklara örnek vermek gerekirse ,her türlü mide hastalıklarının ilerlemesi durumlarında , safra kesesinde sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atacak gizli virüs, apandist sancılarına benzer durumlarda ve apandist tehlikesini ortaya çıkartacak ciddi belirtilerde,ayrıca fistül,varis hastalıkları, varis ameliyatları,cerrahi işlemler,kaza sonrası yaşanan travma ve ciddi yaralar ,meme içinde kitle izlenimi,endoskopi, kolonoskopi,gastroskopi,cerrahi onkoloji işlemlerinde diğer cerrahi Laporoskopik cerrahi işlemlerine bağlı durumlarda ve bunlara benzer ciddi yara ve ameliyatlarda genel cerrahi duruma el koyar ve gerekli incelemeleri ve tedavileri hastasına sunar.


Genel Cerrahiye Hangi Durumlarda Başvurulmalıdır?


Apandist hastalığının ne kadar ciddi ve tehlike içeren bir hastalık türü olduğunu bilmenizi isteriz. Apandiste benzer belirtlerin hızlı bir şekilde vücutta belirmesi durumunda bu riski dikkate almalı ve bunun bir apandist sinyali olduğunu anlamalısınız. Peki bir insanda apandist hani durumlarda çıkar ve hangi belirtiler apandistin kesin bulguları içinde yer alır derseniz,Apandist karın ağrısı ile ortaya çıkar. Çocukluk yaşında başlayan ve yetişkinlerde de sonradan görülen bir hastalıktır. Apandistin büyümesi ve patlaması kişinin ölmesine neden olur. Bu yüzden bu ciddi rahatsızlıklarda neyin ağrısını yaşadığınızı bilmeniz gerekir.

Öncelikle sıklıkla tekrarlanan karın ağrısı direk olarak karnın üst kısmında şişme ve sertleşme yolu ile ortaya çıkar. Kramp ve sancılar o an için keskindir ve ağrısı katlanılmazdır. Sürekli tekrarlayan mide bulantıları ve bununla beraber kusmaların sürekliliğinde artış sağlanması bir apandist belirtisi olabilmektedir.Bununla beraber ateşin hızlı bir şekilde gelişmesi kalp atışlarının aniden hızlanması ve ya aşırı bir şeklide nabız düşüklüğü ciddi bir diğer belirtileri arasında yer alır.Genel cerrahi apandist ameliyatlarına tanı koyabilmesi için , bu belirtilerin olmasını ciddiye alır. Ayrıca diğer iç hastalıklarında da bu durum varsa

  • Meme etrafında kitleye benzer sertleşmeler,
  • Ağrıların çoğalması,
  • Basur,varis,ince ve kalın bağırsak problemleri,
  • Bağırsak dolanması,bağırsaklarda ciddi bozukluklar,
  • Karaciğer kesesinin büyümesi,yağlanması,
  • Mide ülserinin artması gibi belirtilerin yaygınlaşmasında bu hastalıkların bütününe bakarak gerekli tedavi işlemleri için hastalığın seyrini izler.
  • Genel cerrahiye bu durumlarda mutlaka başvurmalısınız. Eğer cerrahi bir işlem gerekiyorsa hastaya bu zaten önceden bildirilir. Hastalığın takibi sıkı denetim şeklinde belli aralıklarla yapılar,iyileşme süreci aktifleştirilir. Bu biraz zaman alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir