Baş Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Hangi Bölüm Bakar?


Baş ağrısı şikayeti yediden yetmişe herkesin muzdarip olduğu bir konudur. Sebebini anlamadığınız bir şekilde başlayan ağrılar bir anda dayanılmaz bir hal alabildiği gibi, bazen de hafif ama günlerce süren bir ağrı ile karışılabilirsiniz. Ağrı tipiniz ne olursa olsun mutlaka uzman bir doktora başvurmalısınız.

Baş Ağrısı Nedir?

Baş ağrısı genellikle baştaki ağrıları ifade etse de bazen ense, boyun ve hatta sırtın üst bölgelerindeki ağrılar baş ağrısı olarak kendisini gösterir. Uzun süreli, kısa süreli, hafif, şiddetli ya da zonklama şeklinde ağrılar yaşanabilir.

Baş Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gitmeli?

Baş ağrıları çok farklı tiplerde olabilir. Bu ağrıyı tedavi etmek için önce ağrının sebebini teşhis etmek gerekir. Bu yüzden ilk olarak nöroloji bölümüne başvurmak gerekir. Burada yapılan tetkikler sonucu herhangi bir soruna rastlanılmazsa diğer ihtimaller değerlendirmeye alınır. Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir diyorsanız ilk cevap nörolojidir. Ancak nörolojiye gitmenize rağmen sonuç alamadıysanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Nöroloji Bölümü Hangi Hastalara Bakar?

Nöroloji bölümünde genel olarak sinir sistemi hastalıklarına bakılmaktadır. Bu bölümde beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemi incelenir. Baş ağrınızın sebebi bunlardan kaynaklanıyorsa teşhis edilebilecektir.
Nörolojiye genellikle baş ağrısı, zonklama, Alzheimer, inme, felç, vertigo, migren, menenjit, fıtık, nevralji gibi şikayetlerle başvurulmaktadır. Tüm bu şikâyetler nöroloji tarafından incelenir.

Baş Ağrısı Sebepleri

Baş ağrısının pek çok sebebi vardır. Bu sebeplerden hangisinin sizde olduğunu ise vücudunuzu tanıyarak öğrenebilirsiniz. baş ağrılarının başın hangi bölgelerinde gerçekleştiği de sebebine ilişkin önemli, bir ipucudur. Baş ağrısı sebepleri o kadar çoktur ki kategoriler halinde ifade etmek daha doğrudur.

Gerilim Tipi Ağrılar

Hayatımızdan bir türlü çıkaramadığımız stres, günlük baş ağrılarının sebebidir. Genellikle başın iki tarafında da etkili olur. Hafif ancak sürekli bir ağrıdır ve yaklaşık bir saat içerisinde geçer. Günlük düzeninizi bozan öğün atlama, yolculuk gibi olaylar bu ağrıya sebep olabilir.

Migren

Baş ağrısının en kötü şekillerinden biridir. Başın ön veya yan kısmında görülür. Zonklayan baş ağrısı şekillerindendir. Baş ağrısının yanı sıra genelde mide bulantısı, kusma, ışığa ve sese duyarlılık belirtileri de yaşanır. Bu ağrı saatlerce, hatta günlerce sürebilir.

Küme Tipi Baş Ağrısı

Yılın belirli döneminde 2-3 aylık süreçte kişiyi etkileyen ağrılardır. Nadir görülür. Genellikle göz çevresinde de ağrı yapar. Migren kadınlarda yaygın iken, bu ağrı erkeklerde yaygındır.

Baş Ağrısı İçin Başka Hangi Doktora Gidilebilir?

Baş ağrıları genellikle vücudun verdiği sinyallerdir. Vücudunuzda ters giden bazı şeylerden ötürü ağrı oluşabilir. Yüksek ya da düşük tansiyon, adet dönemleri, sinüzit, soğuk algınlıkları, uykusuzluk, yoğum tempo gibi daha pek etken baş ağrısı yapabilir. Baş ağrılarınızı ihmal etmeyin ve mutlaka bir nöroloji uzmanına görünün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir